Vælg en side

I midten af september 2013 udgav Apple den version 7 af deres iOS styresystem til iPads og iPhones. Men med det samme var der en masse anmeldere og brugere som brokkede sig over, at opgraderingen havde gjort deres enheder meget langsommere end før – og i nogle tilfælde helt ubrugelige. Jeg har nu gjort mig mine egne erfaringer med at opgradere til iOS 7.0.3 på min iPad Mini.

Skal man installere iOS 7 ? Foto af en hånd, der holder en iPad mini med hvid kant

iPad Mini

Jeg valgte at opgradere den 1. november, cirka halvanden måned efter lanceringen. Mens nogle brugere stadig klagede over hastigheden, kunne jeg se, at der også var kommet forskellige løsningsforslag, samt at mange af de apps, som crashede på iOS 7, nu var kommet i nye og iOS 7-optimerede udgaver. Så jeg vovede pelsen.

Selve opdateringen tog vel alt i alt ti minutter, hvilket dækkede download og installation via Wifi (altså uden at være tilsluttet min PC). Den fungerede upåklageligt. Det samme gjorde opsætningen af nye funktioner, så som pin-kode til iPad’en og opsætning af en såkaldt “nøglering”, så iPad’en kan huske passwords og andre data til de hjemmesider, du ønsker det.

Da alt var sat op, kunne jeg til min store tilfredshed konstatere, at alle data også var der – såvel apps, som mails, osv. Men de kritiske punkter var jo hastigheden og stabiliteten.

Først gik jeg ind og checkede hvordan det var at skrive i QuickOffice, et af de mest udbredte office-programmer til iPad. Og jeg kunne konstatere – at det virkede som altid. Ingen nedsat hastighed, til min store glæde.

Næste forsøg var med Safari (Internet-browseren). Den er blevet kraftigt opdateret og på mange måder smartere end før. Til gengæld var den også blevet langsommere at bruge, synes jeg. Men jeg havde læst om en løsning. Gå ind i Ipad’ens indstillinger, så iCloud og så slå Safari-synkronisering fra. Og vupti – bagefter fungerede Safari endnu bedre, end før jeg havde opgraderet. Så ekstra plus der.

Jeg begyndte så at se på flere af mine apps, både spil, dokument-programmer, og forskellige andre værktøjer. Og her, to dage efter jeg opgraderede, har jeg ikke været ude for et eneste crash på nogle af de mange apps, jeg har testet.

Så skal jeg installere iOS 7 eller ej?

Alt i alt må jeg konstatere, at for mig er opgraderingen af min iPad Mini fra iOS 6 til iOS 7.0.3 forløbet ganske smertefrit. “Børnesygdommene” i forskellige apps er tilsyneladende blevet kureret, og dér hvor der er hastighedsproblemer, er det forsøget værd at gå ind i Indstilling – iCloud, og så slå de forskellige pinde fra. Personligt bruger jeg ikke iCloud til noget som helst alligevel, så jeg går ikke glip af noget – det kan dog være et irritationsmoment for dem, som bruger forskellige Apple-produkter og synkroniserer imellem dem…