Vælg en side

Rigmanden Lars Seier lancerede i 2021, sammen med bl.a. den kendte erhvervskvinde Lone Fønss og internationalt anerkendte forskere i kryptoteknologi og blockchains, den nye kryptovaluta Concordium. Valutaen har bl.a. til formål at være mere sikker, bæredygtig og anvendelig end traditionelle kryptovalutaer, og den er også designet til i højere grad end f.eks. Bitcoin og Ethereum at kunne leve op til lovgivningsmæssige krav, da det bl.a. ikke er muligt at have en anonym Concordium-wallet.

Mens mens Concordium-blockchainen og dens tilknyttede tokens, CCD, altså nu er gået i luften, har det indtil videre været ret begrænset, hvor meget den er blevet handlet. Der har ikke været store historier om kursen på den, og det er indtil videre også uklart, hvor CCD reelt vil kunne anvendes. Lars Seier har dog selv sagt, at Concordium er en blockchain for fremtiden, og det ser ud til, at han, og konsortiet bag den, har både tid og tålmodighed til at “gøre det ordentligt” og ikke pushe brugen af den unødigt, men i stedet lade den udvikle sig og skabe stærke partnerskaber.

Hvor kan jeg så købe Concordium coins?

Hvis du selv følger med i kryptovalutaverdenen, har du måske lagt mærke til, at CCD/Concordium ikke fremgår af de sædvanlige kurslister hos de store kryptobørser, og du er formentlig heller ikke stødt på nogle steder, hvor det er muligt at købe den nye kryptovaluta. Det skyldes, at der i skrivende stund (januar 2022) kun ser ud til at være én kryptobørs, som er godkendt til handel med CCD. Det er den estiske Switchere-børs, som gør det muligt nemt og hurtigt at købe CCD og andre kryptovalutaer. For at købe Concordium CCD på Switchere skal man bare oprette sig (evt. med sit Google-login, som på mange andre sider), validere sin e-mailadresse og telefonnummer, og så er man i første omgang klar til at købe for op til €150 kryptovaluta. Vil man handle for mere, kan man på ca. 5 minutter validere sit pas og hjemmeadresse, og så kan der handles for op til €15.000. Derefter angiver man blot, hvor meget CCD man vil købe for samt adressen på ens Concordium-wallet (det skal man altså have i forvejen – Switchere opbevarer ikke CCD for dig) og hvilket kort, man vil betale med. Og i løbet af højst en halv time ligger dine nyindkøbte CCDer i din Concordium-wallet.

Hvordan får jeg en Concordium-wallet?

Hvis du ikke i forvejen har en Concordium-wallet, kan du hente Concordiums mobile wallet ned til Android eller iOS, og så følgende instruktioner i appen eller på Concordiums egen hjemmeside.