Vælg en side

“Skandalen” med hestekød i oksekødslasagner har haft den lidt morsomme følgevirkning, at efterspørgslen efter hestekød tilsyneladende er øget markant. Men udbuddet kan endnu ikke følge med forbrugernes massive krav om hest på bordet. Der er således kun få danske slagtere, som har hestekød i sortimentet.

Hestekød

Hestekød

Jeg er selv glad for hestebøf. Det er både mørt, friskt og lækkert. I smagen minder det mest om kalv eller okse, men det er ikke helt så kraftigt som fx en rib-eye.

Hestekød er ret udbredt i visse europæiske lande. Det er imidlertid meget få steder, jeg er stødt på det i Danmark. Derfor har jeg lavet denne liste over sælgere af hest til madbrug. Listen omfatter restauranter, købmænd og slagterforretninger. Engros-ledet springer vi over i denne omgang. Læg endelig en kommentar, hvis du kender til flere.

Listen er ikke fuldt opdateret. Nogle af de forhandlere, der står på listen, sælger muligvis ikke hest længere, men har under alle omstændigheder gjort det tidligere.


Vis Her kan du købe hestekød på et større kort
Slagterforretninger

Restauranter

  • Hotel Færgegaarden, Fåborg (varierende udvalg, pt. Carpaccio af Fredensborghest, 16/02-2013)

Du er også meget velkommen til at skrive en kommentar, hvis du selv har nogle gode hesteopskrifter eller tips til opbevaring eller tilberedning.