Hvor kan man købe hestekød?

“Skandalen” med hestekød i oksekødslasagner har haft den lidt morsomme følgevirkning, at efterspørgslen efter hestekød tilsyneladende er øget markant. Men udbuddet kan endnu ikke følge med forbrugernes massive krav om hest på bordet. Der er således kun få danske slagtere, som har hestekød i sortimentet.

Hestekød
Hestekød

Jeg er selv glad for hestebøf. Det er både mørt, friskt og lækkert. I smagen minder det mest om kalv eller okse, men det er ikke helt så kraftigt som fx en rib-eye.

Hestekød er ret udbredt i visse europæiske lande. Det er imidlertid meget få steder, jeg er stødt på det i Danmark. Derfor har jeg lavet denne liste over sælgere af hest til madbrug. Listen omfatter restauranter, købmænd og slagterforretninger. Engros-ledet springer vi over i denne omgang. Læg endelig en kommentar, hvis du kender til flere.

Listen er ikke fuldt opdateret. Nogle af de forhandlere, der står på listen, sælger muligvis ikke hest længere, men har under alle omstændigheder gjort det tidligere.


Vis Her kan du købe hestekød på et større kort
Slagterforretninger

Restauranter

 • Hotel Færgegaarden, Fåborg (varierende udvalg, pt. Carpaccio af Fredensborghest, 16/02-2013)

Du er også meget velkommen til at skrive en kommentar, hvis du selv har nogle gode hesteopskrifter eller tips til opbevaring eller tilberedning.

5 thoughts on “Hvor kan man købe hestekød?

 1. Hej Frandzen.
  Jeg er også en stor fan af hestekød.
  Ca. 3 minutters gang fra mit hjem bor Bagsværd Slagteren, Bindeledet 16, 2880 Bagsværd, Tlf. 44 98 08 90.
  Han har ofte hestemørbrad på lager. Det er temmelig dyrt, men det smager himmelsk, og er altid mørt.
  Butikken ligger tæt på Bagsværd Station. Så det er nemt at komme dertil. Men det er nok klogt at ringe først, så man ikke går forgæves.
  Venlig hilsen
  Kjeld Christensen

 2. Slagteren i Hundested (Nørregade lige ved Nordea) tager gerne kvalitetshestekød hjem på bestilling.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.