Vælg en side

For et par dage siden, 17. januar 2013, kom efterfølgeren til et af de mest vanedannende og populære spil til iOS og Android, Temple Run. Efterfølgeren – passende døbt Temple Run 2, selvom det faktisk er det tredje i serien- har fået forbedret grafikken og løbeturen består ikke længere kun af helt lige strækninger med skarpe sving, men af stier og veje som bugter sig og dertil lidt ekstra, vildere udfordringer.
Screenshot fra Temple Run 2 - vejen bugter sig og der er mønter på
Det første Temple Run udkom i august 2011, og blev hurtigt en så stor succes, at det i februar 2012 blev spillet dagligt af 13 millioner mennesker. Producenten, det lille tre-personers firma Imangi Studios, var dermed næsten lige så populær som det meget større Zynga, der blandt andet står bag kendte sociale spil som Farmville og Mafia Wars, og hvis samlede portefølje af spil dengang blev spillet af ca. 15 mio dagligt. Siden da er det kun gået frem for Imangi Studios, som i juni 2012 i samarbejde med Disney udgav Temple Run: Brave – med hovedpersonen fra Brave-filmen, Merida, i hovedrollen. Historien var her stort set det samme som i originalen, men omgivelserne var ikke længere et mystisk mellemamerikansk tempel, men det skotske højland. Derudover var der tilføjet muligheden for at skyde lidt med bue og pil i ny og næ.

Screenshot fra Temple Run 2 - der vises en lille vogn på skinner i en mineNu er Temple Run 2 så kommet, og det byder på en række forbedringer. Forbedringerne er mest af visuel karakter, for selve gameplayet er præcist det samme som i de to forgængere: man løber, samler mønter, hopper og glider, blot for før eller siden at falde ned eller blive indhentet af det jagtende uhyre. Der er dog tilføjet muligheden for at glide langs en svævebane (et udstrakt tov), og styre en minevogn, hvilket skaber en interessant variation. Derudover er grafikken klart bedre, og der er større variation i terrænet. Der er også tilføjet nogle ekstra “upgrades”, bl.a. et skjold, og man kan lade sig genoplive på en mere smidig måde end tidligere, så man ikke nødvendigvis skal have købt sig til muligheden før starten på en bane. Nogle ville kalde det snyd…

Min seksårige datter var ikke i tvivl efter testen – Temple Run 2 er det bedste i serien indtil nu bl.a. pga rebglidningen og grafikken. Jeg er tilbøjelig til at give hende ret, selvom jeg ikke helt har kunne vurdere, om de i sig selv positive ændringer der er lavet, gøre spillet mindre egnet til at sætte hovedet fuldstændig på automatpilot. Men under alle omstændigheder: Kan man lide Temple Run kan man helt sikkert også få lidt tid til at gå med Temple Run 2.

Temple Run 2 er indtil videre kun kommet til iOS. En Android-udgave skulle efter planen komme på Google Play i næste uge.

Prøv det selv – hent det nu fra App Store

Screenshot fra Temple Run 2 - menu med mulighed for at købe opgraderinger   Screenshot fra Temple Run 2 - helten kører langs en svævebane og samler mønter