Vælg en side

I går havde Louise og jeg fornøjelsen af at opleve “hiphop-violinisten” og “internet-fænomenet” Lindsey Stirling live i DRs Koncerthus studie 2 sammen med 400-500 andre feststemte mennesker. Det var Stirlings første koncert i Danmark, og en fin, festlig og anderledes oplevelse.

 

Stirling fik sit gennembrud da hun i 2010 deltog i America’s Got Talent, hvor hun røg ud i kvartfinalen, med henvisning til at det hun var god til, gjorde hun godt, men der var ikke så meget udviklingspotentiale eller bredde i det. Det tog hun tilsyneladende til sig og fortsatte med at dyrke sin særlige kombination af violinspil blandet med en akrobatisk dansestil og tunge basrytmer. Den kombination har gjort hende til en af de mest sete kunstnere på YouTube, hvor hendes musik i de sidste par år er set mere end 115 millioner gange! I går spillede hun så i DRs Koncerthus.

McKay Stevens / The Vibrant Sound optræder i DRs Koncerthus studie 2Før Lindsey gik på scenen, fik vi lov til at opleve hendes barndomsven McKay Stevens og hans solo-projekt The Vibrant Sound som opvarmning i en halv times tid. Han startede med at gå på scenen og plugge hans MacBook til anlægget, hvorefter ham akkompagnerede computeren med sang og guitar over 5-6 numre. En glad fyr uden et alt for stort talent, som tydeligvis var lykkelig for at lov til at performe for så relativt stort og feststemt et publikum. Han spillede sine numre om bl.a. fattigdom og materialisme og formåede faktisk at få publikum rigtig godt med. Af de mere personlige sange var “Golddigger” om en pige han engang datede, hvis Bedstemor fik hende til at droppe ham, fordi han var for fattig. En andet interessant nummer var “Industrial Revolution”, som med sin kritik af det moderne teknologiske og materialistiske samfund virkede let malplaceret til en koncert, hvor hovedpersonen netop er slået igennem på Internettet og optræder med sine fortolkninger af soundtracks fra film og computerspil. Både Stirling og Stevens er da også begge meget aktive på Twitter, Facebook, Instagram og Youtube.

Efter en OK halvtime med The Vibrant Sound og et kvartersefterfølgende pause gik Lindsey Stirling så på scenen, iklædt sort tøj (tænk rollespil) og violin og akkompagneret af en fyr på trommer og en på synthesizer og mixer. Hun spillede over den næsten time og et lille kvarter et bredt sortiment fra sit repertoire og demonstrerede både sin energi på en scene, sin præcision på violinen trods sine akrobatiske dansebevægelser og også den umiddelbare positive nede-på-jorden charme, som utvivlsomt har bidraget til hendes succes.

Lindsey Stirling i gang med Phantom of the Opera-medley i KoncerthusetBlandt de mest populære af numrene var hendes fortolkning af Skyrim-soundtracket, hvortil hun opfordrede folk til at “chante” med, hvis man havde lyst, hendes variation over soundtracket til Lord of the Rings-filmene, en Michael Jackson-medley, en personlig udgave af Rihannas “We Found Love” og den afsluttende medley af musik fra Phantom of the Opera. Derudover bød hun naturligvis også på sine egne mere originale hits Dubstep Violin/Crystalize og Transcendence.

Stemningen var rigtig god og da lyset blev tændt i salen igen ved 22-tiden, tror jeg de fleste tænkte at de godt kunne have klaret en time mere med Lindsey Stirling. Men det kan være de/vi får muligheden igen inden alt for længe – efter koncerten lovede hun ihvertfald på sin Twitter-konto de 1000(!) mennesker, der forgæves havde været på venteliste til billetter, at hun snart kommer tilbage. Jeg kunne da også godt overveje at gøre de 1000 selskab og få endnu en oplevelse med Lindsey Stirling.

Opdatering (26. februar 2013)

Lindsey Stirling kommer til Danmark igen til sommer, hvor hun vil give hele tre koncerter i henholds København (22. juni), Odense (20. juni) og Aarhus (21. juni). Billeterne kan købes hos LiveNation fra den 28. februar.