Langsom iPad

Har du også oplevet, at din iPad er blevet langsommere og langsommere på det sidste, og særligt efter opdateringen til iOs 5.0.1? Så får du her nogle hurtige tips som næsten med sikkerhed kan få din iPad op i hastighed igen!

Jeg har selv oplevet min iPad 1 blive så langsom, at der gik flere sekunder fra jeg trykkede i søgefeltet i Safari, til jeg faktisk kunne få lov til at skrive noget, og forsinkelser på stort set alt andet – programåbning, hjemmesideskift, m.v. – også. Men alt det er nu en saga blot. Her er hvad jeg gjorde:

1. Luk åbne programmer

Ikke alle tænker over, at når du trykker på hjem-knappen (knappen i bunden, under skærmen) på en iPad, så bliver det program du var i ved med at være åbent. Ligesom hvis man minimerer eller skifter mellem vinduer i Windows. Men hvor man i Windows hele tiden kan se åbne programmer i bunden af skærmen, kræver dette på en iPad at man trykker to gange efter hinanden på hjem-knappen; en ukendt funktion for mange. Dette er den eneste måde, man kan lukke programmer på, på en iPad – udover ved at genstarte maskinen – det er altså ikke nok at sætte den på standby, ved at trykke en gang hurtigt på powerknappen i højre hørne.

Da jeg selv gjorde dette på min maskine for nylig så jeg, at jeg havde mere end 15 programmer åbne samtidigt, langt mere end en iPad er designet til at kunne håndtere effektivt. Og da jeg havde lukket de ti af dem, kunne jeg allerede mærke en stor forskel. Du skal gøre følgende:

1) dobbeltklik på Hjem-knappen (den med firkanten, under skærmen). Du får nu vist alle åbne programmer i en stribe nederst på skærmen.

2) tryk på en hvilken som helst af apps’ne, og bliv ved med at trykke indtil ikonet begynder at ryste, og der kommer røde minustegn på dem alle sammen.

3) luk de apps, du ikke vil have åbne, ved at trykke på minus-tegnene. De lukkes nu, men bliver på iPad’en. Du mister altså ingen data, men skal selvfølgelig huske at gemme evt. åbne dokumenter, spil, osv, først, hvis det ikke er sådan nogle, som gemmer automatisk. Har du flere åbne programmer, end der kan ses på linien på en gang, kan du trykke et sted på linien og køre fingeren mod højre eller venstre, for at se hele rækken. De fleste har sjældent behov for mere end tre-fire åbne programme af gangen, og det kan iPaden som regel også klare uden at det går udover hastigheden

Allerede nu skulle det gå meget hurtigere.

2. iCloud

Med iOs 5 introducerede Apple deres iCloud løsning, som gør det muligt løbende og (usynligt) at få taget backup af en masse af iPadens data online. Det er for så vidt smart nok, men det betyder også, at der løbende tages backup af en række oplysninger, som der måske ikke er behov for er helt up to date i iSkyen hele tiden – f.eks. din mail og kalenderoplysninger, som ofte ligger på f.eks. Gmail i forvejen. Vil du have lidt mere maskinkraft kan der derfor være lidt at spare ved at slukke for de funktioner, du ikke bruger. Selv har jeg kun “Find min iPad” aktiveret, bare for en sikkerheds skyld.

1) tryk på Hjem-knappen og vælg “indstillinger”. Du kan nu se alle de indstillingstyper, du kan ændre på iPaden.

2) Sluk for de funktioner du ikke bruger ved at flytte prikken ud for det enkelte punkt fra højre mod venstre. Når du bliver spurgt, om du vil beholde synkroniserede data vælger du blot “behold på min iPad”, og dine data slettes kun på iCloud, hvilket er uskadeligt.

Din iPad bør nu være hurtigere end før!

God fornøjelse.

15 thoughts on “Langsom iPad

 1. Hvor er det skønt at der findes folk som dig, der uploader forklaringer på et simpelt, letforståeligt sprog så nye iPad ejere som jeg kan få løst et problem. TAK!

 2. Taaaaak. Var ved at blive sindsygt over Ipadén var blevet så langsom – havde faktisk fundet min pc frem igen, da det gik hurtigere med den.

 3. Havde opdateret min Ipad mini til Ios 7 og den var sindsygt langsom i tastaturet. 10 sek. fra tastetrykket inden det blev vist på skærmen. Fulgte din anvisning om Icloud og nu fungerer det fint. Tak for hjælpen .

 4. Hej

  Nogen som har oplevet problemer med langsom tastatur efter opdatering til styringssystemet 7.0.2, den nyeste?

  Hilsen Tollundmanden

 5. Men efter opdateringen, kommer der ikke en række med apps i bunden, når man dobbeltklikker på “hjem” knappen. Derimod kommer alle åbne programmer i en lang række, der kører over mange skærmbilleder. Jeg kan ikke finde nogen måde at lukke dem på. Man kan ikke holde fingeren på app’en og få et minus frem, som man kunne før opdateringen. Hvad gør man så?

  1. Hej Lone
   Havde samme problem som dig, men fandt ved en tilfældighed ud af, at man dobbeltklikker på “hjem-knappen”. Når alle åbne programmer vises fører du med fingeren det lille skærmbillede opad, og programmet er lukket…
   Vh. Michael

   1. På min fandt jeg ud af at sætte fingeren på det store skærmbillede, føre det op og ud af skærmen, så var det lukket!

 6. Takker. Har været lige ved at kyle min iPad 1 ud. Nogle gang har den også bare lukket ned midt under, at man er ved at skrive en besked. Lad os se, hvordan det går nu.

 7. Tak fo gode råd. Er der så nogen der oplever at de link til videoer der er mange af på facebook sender een videre til forkerte links…..ofte reklame links?……og er der nogen der ved hvordan denne indstilling slettes fra en ipad 2 …..:-)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.