Opskrift: Kylling med parmaskinke, ansjoser og løg

Jeg havde i går fornøjelsen af at tilberede en udsøgt variation af stegt kyllingebryst a la italiana.

Opskriften var fundet på Foodplanner-bloggen, og var i min udgave som følger:

4 stk. kyllingebryst (ca. 600g)
5 skiver parmaskine (60g)
5 ansjosfileter i olie
1 stort zittauerløg
1 kg kartofler (Exquisa)
10 friske Salvie-blade (fra haven)
80g smør (saltet, fra Superbest)
Olivenolie
Salt
Peber
100g mandler
2 flute (frosne, Paridan)

1) Løg, ansjosfileter og parmaskiverne hakkes fint
2a) Blandingen steges sammen på pande i lidt smør, hvorefter de tages af og nedkøles let
2b) Kartofler (gerne med skræl) skylles
3) De ferske kyllingebrister skæres halvt igennem i siden
4) Løg/Parma/Ansjos-blandingen fyldes i kyllingebrysterne, som lukkes med kødnåle
5a) Kartofler koges
5b) De fyldte kyllingebryster steges i lidt smør
6) Mandler ristes i ovn i ca. 10 minutter ved 180 grader
7) Vand hældes fra de kogte kartofler
8) Mandler tages ud af ovn
9) Salvieblade hakkes og steges i ca. 60g smør i 45-60 sekunder
10) Mandler og salvie/smør blandes med kartoflerne og anrettes
11) Kyllingebryst tages af pande og anrettes
(12) Evt. overskydende fyld varmes hurtigt på panden og serveres med kyllingbrysterne

En fremragende og meget nemt ret, som varmt kan anbefales!

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.